Castelló acull la presentació regional de la campanya en la Comunitat

Castelló ha acollit la presentació regional de la campanya ‘Moviment Banderes Verdes’ en la Comunitat Valenciana, on participen un total de 40 municipis i més de 4.000 establiments hostalers.

A l’acte va assistir la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, qui va valorar l’esforç de la recollida separada en origen que redueix la generació de residus, les emissions i el consum de recursos i matèries primeres. «Consolidar la separació a través del contenidor verd fomenta la presa d’una relació sostenible amb el planeta i l’atenció a l’emergència climàtica», va subratllar Tuzón. La secretària autonòmica també va posar l’accent en l’educació ambiental que completa el moviment «Banderes Verdes», en el qual «guanyi qui guanyi, gana el medi ambient».

Per part seva, el tinent d’alcalde i regidor de Gestió Integral de Residus de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, va destacar que “el reciclatge de vidre manté una tendència a l’alça a Castelló i el nostre objectiu és que continuï creixent amb campanyes de conscienciació com aquesta i facilitant al màxim la separació, com ja estem fent amb la instal·lació de nous contenidors, entre altres accions”.

El gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes, va posar l’accent en la importància de l’hostaleria tant per a la recuperació econòmica en un estiu marcat per la pandèmia com per a l’èxit de la campanya. “L’hostaleria és un sector clau que té molt a dir en la recuperació verda i, malgrat les dificultats, el seu compromís amb el reciclatge d’envasos de vidre no ha decaigut. Per això, des de Ecovidrio els donarem suport amb formació i mitjans, per a posar-li-ho fàcil, com sempre hem fet. Estem orgullosos que aquesta competició per la Bandera Verda arribi també a 40 ajuntaments de costa, aliats imprescindibles per a transitar cap a l’economia circular, només amb la col·laboració compartida farem front als reptes ambientals”.

Presentació a San Javier

També San Javier, guanyador de l’última edició de Banderes Verdes, va ser l’escenari de la presentació a la Regió de Múrcia, a la qual va assistir el conseller d’Aigua, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Ambient, Antonio Després, i l’alcalde de San Javier, José Miguel Luengo. A la Regió participen en aquesta iniciativa de Ecovidrio 5 municipis i 700 bars i quiosquets.

Antonio Luengo va assenyalar que “Murcia ha estat sempre una regió amb un gran atractiu turístic nacional i internacional. Estem convençuts que aquest estiu serà molt positiu per a la nostra indústria turística, i és tasca de tots col·laborar perquè la nostra regió gaudeixi d’un turisme respectuós amb l’entorn. En aquest sentit, és un plaer comptar amb campanyes com a Banderes Verdes i col·laborar amb les autoritats locals, amb els hostalers i amb Ecovidrio perquè el turisme a Múrcia sigui més verd i sostenible que mai”.

Per part seva, José Miguel Luengo va assegurar en l’acte d’arrencada de campanya que “enguany, tornarem a lluitar per mantenir la preuada Bandera Verda de Ecovidrio i per demostrar el compromís amb el medi ambient i amb el reciclatge de vidre de tots els ciutadans i hostalers del nostre municipi. A San Javier, som conscients de l’important que és comptar amb un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient, i aquest convenciment és el que ens porta a lluitar per revalidar aquest guardó en un estiu tan important per a la nostra indústria turística”.