Equador de la campanya amb la participació de més de 14000 establiments hostalers

La campanya ‘Moviment Banderes Verdes’ arriba al seu equador amb la participació de més de 14.000 establiments hostalers, que els educadors ambientals han visitat de forma personalitzada perquè s’impliquin en aquesta iniciativa sostenible i reciclin tot el vidre que generen.

Per a això se’ls lliura una galleda per a facilitar-los la separació i el posterior transport dels residus d’envasos de vidre als contenidors. Amb la realització d’aquesta iniciativa també s’ha reforçat la instal·lació de nous contenidors en els enclavaments costaners que s’han sumat a la campanya.

L’equip humà, a més d’animar-los a participar en l’acció, realitza un control dels volums d’ompliment per a adaptar les rutes de recollida si és necessari.

Banderes Verdes té la singularitat d’involucrar tant als ajuntaments locals com a restaurants, bars i quiosquets, així com a punts de restauració en general. Es tracta d’una campanya que pretén sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre.

Cal recordar que el sector hostaler genera el 52% dels envasos de vidre d’un sol ús, per la qual cosa resulta clau per a general una transició real cap a un model d’economia circular.