La Campanya ‘Moviment Banderes Verdes’ afronta la seva recta final

Campaña-Movimiento-Bandera-Verde-Ecovidrio-San-Javier

La campanya ‘Moviment Banderes Verdes‘ afronta la seva recta final amb molt bones dades de participació per part dels consistoris i de l’hostaleria dels 129 municipis costaners, de les comunitats de Catalunya, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Andalusia i Illes Balears, que participen en la iniciativa.

Amb aquesta campanya, Ecovidrio vol fer costat al sector hostaler per a incentivar el reciclatge d’envasos de vidre en l’època en la qual més residus d’aquest tipus es generen, l’estiu, i per a això els dota dels mitjans necessaris perquè puguin millorar la recollida selectiva d’aquesta fracció en els seus establiments.

Els requisits que els diferents municipis havien de complir per a participar en ‘Moviment Banderes Verdes’ incloïen la predisposició a millorar les xifres de reciclatge d’envasos de vidre i l’adhesió dels establiments d’hostaleria (hotels, restaurants i cafeteries). Com a requisit més important destacava la difusió de la iniciativa per part dels ajuntaments a través dels mitjans al seu abast, com els seus webs municipals o les seves xarxes socials, amb la finalitat d’arribar a la major quantitat de persones possible. En aquest sentit, la majoria dels consistoris ha superat amb escreix el repte proposat per Ecovidrio.

Els guardons de la iniciativa són les vuit Banderes Verdes que Ecovidrio atorga als municipis més implicats amb la campanya. Aquests reconeixements físics i simbòlics els verifica com les localitats més sostenibles i compromeses amb reciclatge i el medi ambient.

La campanya que va començar l’1 de juliol i s’estendrà fins al 31 d’agost té com a principal finalitat sensibilitzar tant a hostalers com a la ciutadania en general sobre la importància del reciclatge i la separació selectiva dels residus d’envasos de vidre. Un propòsit del qual sens dubte el major beneficiari serà el planeta i tots els que habiten en ell.

En breu es coneixeran els noms dels municipis més recicladors i sostenibles de l’estiu!