Illes Balears trepitja fort per la sostenibilitat aquest estiu

Campaña-Banderas-Verdes-Ecovidrio-2024-Palma

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de Sant Pere, ha participat al costat de Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio, en la presentació de ‘Movimiento Banderas Verdes’, la campanya estival que l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya posa en marxa amb l’objectiu de posar en valor i reconéixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

En esta nova convocatòria de ‘Movimiento Banderas Verdes’ es preveu la implicació de 3.600 hostalers i 31 municipis de les Illes Balears. En el marc d’esta iniciativa, Ecovidrio atorgarà dos banderes verdes en el territori, a les quals poden optar les 31 localitats participants. Els municipis de Menorca i el d’Alcúdia, a Mallorca, van ser els guanyadors en l’última edició, i enguany optaran a revalidar este guardó, tal com ja va fer Sant Antoni de *Portmany (Eivissa) el passat estiu.

Així mateix, Ecovidrio reconeixerà a l’establiment hostaler més responsable i compromés amb la sostenibilitat de les Illes Balears, a partir de l’avaluació de les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables. A Mallorca, Singlot Tapes va ser l’establiment hostaler de costa premiat l’any passat com un dels nou locals d’hostaleria a nivell nacional més sostenibles.

El conseller Sáenz de Sant Pere ha destacat que “L’enfocament cap a una economia circular com a model de producció implica una major implicació en la reutilització i el reciclatge de materials per a crear valor afegit. Així, campanyes com esta de Ecovidrio i les polítiques públiques que duem a terme des del Govern van en la direcció de reduir les deixalles al mínim i utilitzar-los de manera productiva per a crear un valor addicional”, ha indicat.

Per part seua, Roberto Fuentes, ha assegurat que “des de Ecovidrio estem molt orgullosos de poder celebrar la quinta edició del Moviment Banderes Verdes i de comptar de nou amb l’ajuda d’hostalers i municipis per a donar resposta al notable increment de generació de residus que registren les zones costaneres amb elevat índex turístic a l’estiu, com són les del Mediterrani. Vull donar les gràcies pel seu compromís al Govern dels Illes Balears, així com als 31 municipis i als més de 3.600 hostalers balears que participaran en esta competició per a promoure el reciclatge i el desenvolupament del nostre entorn de manera sostenible”.