La Comunitat Valenciana pugna un any més per la bandera verda

Campaña-Banderas-Verdes-Ecovidrio-2024-Valencia

Prop de 4.000 hostalers i 40 municipis de la Comunitat Valenciana competiran este estiu per fer-se o revalidar la Bandera Verda de la sostenibilitat de Ecovidrio.

Un any més, Ecovidrio atorgarà dos banderes verdes en la Comunitat Valenciana a les quals poden optar, o si és el cas revalidar-la, les 40 localitats participants. Per exemple, L’Alfàs del Pi i Finestrat (tots dos d’Alacant), que van ser els municipis valencians que van resultar guanyadors en l’última edició, podran revalidar este guardó, tal com ja van fer Orihuela i Benidorm (Alacant) el passat estiu.

Igualment, enguany Ecovidrio reconeixerà als dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables. El restaurant Casa Muntanya, a València, i el restaurant Hydra, a Calp, van ser els establiments hostalers premiats en la passada edició. Així mateix, i com a novetat enguany, a part d’este reconeixement, Ecovidrio convidarà a dos persones de cada establiment guanyador, a gaudir d’una màster class i una degustació de diversos plats oferits per un reconegut xef amb Estrella Verde Michelin.

La iniciativa s’ha presentat hui a València, en un acte que ha comptat amb la participació de Jorge Blanco, director general de Qualitat i Educació Ambiental; de Carlos Mundina i Juan Carlos Caballero, regidors de Neteja i Recollida de Residus i Relacions Institucionals de l’Ajuntament valencià, respectivament;  i Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio.

Jorge Blanco, ha destacat que “la clau d’esta campanya és motivar la sostenibilitat, el reciclatge i la recuperació dels residus. En la nostra Comunitat el turisme és molt important i este ha de ser sostenible, i campanyes com esta de Ecovidrio, en la qual s’arrepleguen en molt poc temps 15.000 tones de residus d’envasos de vidre, permet que estiguem més prop d’aconseguir els objectius de reciclatge”.

L’edil Carlos Mundina ha ressaltat que l’Ajuntament de València està totalment compromés amb esta campanya. “Sobretot volem posar l’accent en la importància del sector hostaler en esta iniciativa de Ecovidrio, especialment en els establiments que es troben en la línia de la façana marítima. Per això reforçarem la infraestructura de poals i contenidors. Estem apostant molt fort per la sostenibilitat i el medi ambient, i el reciclatge de vidre és importantíssim perquè es pot reciclar infinites vegades”.