Sis municipis i 650 hostalers participen en la Región de Murcia

Campaña-Banderas-Verdes-Ecovidrio-2024-Cartagena

Més de 650 hostalers i 6 municipis de la Región de Murcia competiran este estiu per fer-se o revalidar la Bandera Verda de la sostenibilitat de Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya celebra la quinta edició de #MovimientoBanderasVerdes, la seua reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconéixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

Un any més, Ecovidrio atorgarà una bandera verda a la Región de Murcia, a les quals poden optar, o si és el cas revalidar, les sis localitats participants. Per exemple, San Pedro del Pinatar, que va ser el municipi guanyador a la Regió de Múrcia en la passada edició, podrà revalidar el seu guardó, tal com ja va fer San Javier el passat estiu.

Igualment, enguany Ecovidrio reconeixerà a l’establiment hostaler més responsable i compromés amb la sostenibilitat de la Regió de Múrcia, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables. El Rubio 360º (San Pedro del Pinatar) va ser l’establiment hostaler premiat en la passada edició. Així mateix i com a novetat enguany, a part d’este reconeixement, Ecovidrio convidarà a dos persones de cada establiment guanyador, a gaudir d’una màster class i una degustació de diversos plats oferits per un reconegut xef amb Estrella Verde Michelin.

La iniciativa s’ha presentat hui a Cartagena, en un acte que ha comptat amb la participació de María Cruz Ferreira, secretària autonòmica d’Energia, Sostenibilitat i Acció climàtica de la Regió de Múrcia; Belén Romero, regidora de Comerç, Hostaleria i Consum de Cartagena; i Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio.

María Cruz Ferreira ha destacat que “des de la Regió de Múrcia, reafirmem el nostre compromís amb la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. Ens enorgullix veure a sis dels nostres municipis i més de 650 hostalers participar en el repte de la Bandera Verda de Ecovidrio, una campanya crucial que promou el reciclatge d’envasos de vidre i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible. Este esforç col·lectiu és un reflex de la nostra dedicació per a reduir l’impacte ambiental i fomentar pràctiques responsables en tota la comunitat. La implicació activa de l’hostaleria és essencial per a aconseguir els objectius de reciclatge i demostrar que la Regió avança en sostenibilitat. Donem suport a estes iniciatives sostenibles, on entre altres pautes, s’evita l’extracció de noves matèries primeres i  ajuda a previndre l’erosió del sòl, així com la reducció de les emissions de CO₂ a l’atmosfera i que, a més, comporta estalvi energètic en comparació amb la fabricació de nous envasos, d’aquí ve que labors com les de *Ecovidrio i el reciclatge de vidre és essencial”.

Així mateix, Belén Romero ha manifestat en la presentació d’esta campanya, duta a terme en la Plaça de San Francisco, que “el que volem, a més de guanyar la Bandera Verda, és aconseguir una Cartagena més sostenible”.

Per part seua, Roberto Fuentes, responsable del Moviment Banderes Verdes en Ecovidrio, ha assegurat que “des de Ecovidrio estem molt orgullosos de poder celebrar la quinta edició del Moviment Banderes Verdes i de comptar de nou amb l’ajuda d’hostalers i municipis per a donar resposta al notable increment de generació de residus que es registren a la nostra regió, un dels epicentres turístics estivals del nostre país. Vull donar les gràcies pel seu compromís al govern autonòmic, així com als sis municipis i als més de 650 hostalers murcians que participaran en esta competició per a promoure el reciclatge i el desenvolupament del nostre entorn de manera sostenible”.