16 municipis valencians pugnen por la bandera del reciclatge

Més de 1.000 establiments hostalers de 16 municipis valencians participen aquest estiu el #MovimientoBanderasVerdes.

Així, els 16 municipis tractaran d’aconseguir una de les dues preuades banderes verdes que Ecovidrio atorga a la regió, les quals van anar a parar, en l’edició passada, a Oriola (Alacant) i Benidorm (València), municipis que tractaran de revalidar-les enguany.

El Moviment Banderes Verdes contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival.

En total, en la Comunitat Valenciana seran 43 municipis i més de 4.200 establiments hostalers els que se sumaran enguany a la iniciativa, amb l’objectiu d’incrementar, un any més, la recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’època estival. L’any passat, gràcies al Moviment Banderes Verdes en 2022, en la Comunitat Valenciana, es van recollir gairebé 15.000 tones d’envasos de vidre i el posterior reciclatge del qual ha aconseguit:

Evitar l’emissió de 8.900 tones de CO₂, equivalent al que s’emetria en recórrer amb cotxe més de 140.000 vegades la distància entre Madrid i València.

Evitar l’extracció de 18.000 tones de matèries primeres, equivalent a gairebé 2 vegades el pes de la Torre Eiffel.

Estalviar uns 11.000 MWh d’energia.