Reconeixement als hostalers més sostenibles de l’any

Ecovidrio ha reconegut per primera les pràctiques sostenibles i mesures pioneres de nou establiments hostalers situats en les costes de Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears, Murcia i Andalucía que han fomentat pràctiques tant d’economia circular com de gestió ambiental de l’aigua, l’energia i els residus.

Durant la Campanya Banderes Verdes, la iniciativa estival de suport a l’hostaleria promoguda per Ecovidrio, s’ha realitzat enguany com a novetat el “I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes”, per a conèixer quins establiments hostalers estan compromesos amb el medi ambient, amb mesures pioneres sobre el reciclatge i aprofitament de les matèries. L’índex de sostenibilitat del baròmetre mesura quatre ‘palanques’: la gestió eficient dels residus, l’eficiència energètica, el consum responsable i el consum de l’aigua.

Durant aquesta campanya estival, més de 15.000 establiments hostalers s’han adherit, amb el que han demostrat el seu compromís amb el planeta. Sobre aquest estudi realitzat, ha resultat que el 91% dels establiments hostalers del territori apliquen ja mesurades d’estalvi i eficiència energètica. Es tracta de la primera enquesta a Espanya en la qual participa un univers tan gran del sector hostaler de les regions amb més concentració turística del nostre país.

Mesures pioneres

Nou han estat els establiments premiats per les seves mesures pioneres, i entre les més destacades es troben la correcta gestió dels residus, la bona gestió del consum energètic, la reutilització de materials i l’ús de matèries primeres de proximitat.

Els premiats per les seves mesures i activisme mediambiental han anat el Restaurant Reart (Eivissa), Restaurant Torrassa a Benicàssim (Castelló), In fraganti Pizza Bar al Campello (Alacant), el quiosquet ‘Tritó Beach’ a Cartagena (Murcia), l’Hotel Malvesia (Huelva), el quiosquet Royal Beach Pirata’ en Mijas (Málaga), La Lun’ a La Línea de la Concepción (Cádiz), l’Hotel Carmen a Roses (Girona) i el Restaurant Natural Beach Bar en Montroig (Tarragona).

Les mesures aplicades en els establiments guardonats marquen un pas endavant en el camí de la sostenibilitat.